Tvarohové Kinder sušenky s čokoládou - postup přípravy
Lahodné a křupavé kinder sušenky z křehkého těsta, s lahodnou čokoládovou náplní se budou vyjímat na svátečním stolem mezi tradičním cukrovím i jako čajové pečivo. Jejich příprava je velmi jednoduchá, z několika surovin je zvládne připravit i úplný začátečník.
Sušenky
Na ozdobu
Smíchejte cukr s tvarohem a špetkou soli. Přidejte změklé máslo nakrájené na kostky a šlehejte, dokud nevznikne homogenní hmota.
K vyšlehanému máslu postupně přidávejte prosátou hladkou mouku. K míchání můžete použít kuchyňského robota.
Umíchané těsto přemístěte na pomoučenou pracovní plochu a rukama zpracovávejte, dokud nepřestane lepit. Z těsta uválejte váleček.
Z těsta tvarujte kuličky. Dbejte na to, aby měly všechny stejnou velikost. Každou kuličku lehce obalte z vrchní strany v krystalovém cukru.
Kuličky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Do každé kuličky udělejte drobný otvor, například pomocí vařečky.
Okraje sušenek můžete ozdobit libovolným způsobem, například lehce naříznout. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Upečené sušenky nechte zcela vychladnout. Následně vyplňte jamky rozpuštěnou čokoládovou polevou a nechte zatuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: LiViera Desserts