Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketa v křupavém těstíčku

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Cuketa v křupavém těstíčku - postup přípravy

Chcete si dát pauzu od masových pokrmů? Pak pro vás máme skvělou inspiraci na rychlou a výtečnou večeři. Připravte si obalovanou cuketu v křupavém těstíčku, která dozajista zachutná i vyhraněným masožravcům. Pokrm budete mít připravený během několika málo minut.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V menší misce si smíchejte vejce s hladkou moukou, přilijte kefír, ochuťte také solí a pepřem. Metličkou, nebo mixérem všechny ingredience důkladně propojte, abyste vytvořili polotekuté těstíčko. Poté se pusťte do přípravy cukety. Bude potřeba ji nechat pustit šťávu.




Proto ji nejprve pokrájejte na silná kolečka, nebo proužky, osolte a nechte chvíli stát. Následně dochuťte mletým pepřem a lisovanými stroužky česneku.

Jednotlivé kusy cukety v konečné fázi obalte poctivě ve vaječném těstíčku a dejte smažit do rozpáleného oleje, nebo sádla v pánvi. Z obou stran by měla být zelenina do zlatova opečená.

Až všechny kusy cukety osmažíte, odsajte papírovými utěrkami přebytečný tuk a podávejte třeba se zakysanou smetanou. Výborné jsou cuketové kousky v těstíčku především teplé. Lze je však konzumovat i za studena.

Tento pokrm potěší celou vaši rodinu, nebo perfektně doplní švédský stůl v případě rodinné oslavy, či společenského setkání. A pokud se nebudete chtít obejít bez masa, můžete obalovanou cuketu servírovat i k různým masovým směsím se zeleninou jako hodnotnou přílohu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů