Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové nočky v jahodové omáčce

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Tvarohové nočky v jahodové omáčce - postup přípravy

Tento recept od paní Gabriely Bočkové je velmi snadný, ale o to víc lahodný. Jahody lze nahradit i jakýmkoliv jiným, nejlépe bobulovým ovocem, jako jsou třeba borůvky, maliny či ostružiny, které skvěle doplní jednoduché tvarohové nočky.

Ingredience pro:
1 porce

Na tvarohové nočky

Na jahodovou omáčku

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V míse smíchejte tvaroh a vejce. Přidávejte polohrubou mouku v takovém množství, abyste získali měkké těsto, které půjde protlačit přes struhadlo na halušky. Nesmí být příliš tekuté, ale ani moc hutné. Na sporáku přiveďte k varu vodu, do které strouhejte nočky, a vařte je, dokud samy nevyplavou na hladinu. Poté je nechte ještě minutku povařit a děrovanou lžící vylovte ven.

2. KROK

Jahody očistěte a rozkrájejte na menší kousky. V hrnci rozpusťte máslo, přisypejte k němu cukr a jakmile se rozpustí, přisypejte také pokrájené jahody. Nechte ovoce mírně orestovat a přidejte pár lžic sladké smetany. Krátce povařte a vše rozmixujte tyčovým mixérem.

3. KROK

Nočky podávejte polité jahodovou omáčkou a ozdobené kopečkem šlehačky a kousky jahod.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů