Smažená rajčata ve slané palačince

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Smažená rajčata ve slané palačince - postup přípravy

Nemáte zrána času nazbyt, ale nechcete snídani odbýt pouhým namazaným chlebem, anebo ji vynechat úplně. Žádný rychlý a přitom zdravý recept, zdá se, neexistuje a čas vás tlačí směrem vpřed. Nezoufejte, máme pro vás řešení. Superrychlá snídaně z čerstvých rajčat vás příjemně zasytí, prohřeje a dodá spoustu vitaminů, které vaše tělo potřebuje k bezchybnému zvládnutí celého dopoledne.

Rajčata umyjte a osušte papírovými utěrkami a ostrým nožem je nakrájejte na tenké kulaté plátky.

Do hluboké mísy nalijte půl skleničky rostlinného oleje, přidejte k němu půl skleničky mléka a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Všechny ingredience metličkou či vidličkou důkladně prošlehejte, abyste získali jednolité, řídké těsto.

K těstu přidejte jedno vajíčko,, rozmíchejte ho v těstě a nakonec přisypejte podle chuti sůl, mletý černý pepř a mletou sladkou červenou papriku.

Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a když je horká, rozložte na ni kolečka rajčat. Restujte je z obou stran doměkka a pravidelně je každých pár minut otáčejte na druhou stranu.

Když jsou rajčata měkká, zalijte je v pánvi vaječnou směsí tak, aby byla v prostoru mezi rajčaty i na jejich povrchu. Pár minut nechte směs smažit, pak přiklopte pokličku a nechte vařit tak dlouho, dokud vajíčková směs na rajčatech neztuhne do konzistence palačinky.




Hotovou rajčatovou palačinku sejměte z pánve, posypejte čerstvou petrželkou nebo pažitkou a ještě čerstvou ihned podávejte jako lahodnou, voňavou a zdravou snídani.

Pokud chcete, můžete recept doplnit o jemně nasekaný stroužek česneku, mletou kurkumu či jiný druh pikantního koření.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 142 hlasů
Nahlásit chybu
123 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty