Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bezlepkové pařížské rohlíčky s krémem a čokoládovou polevou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Bezlepkové pařížské rohlíčky s krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy

Tento recept ocení všichni, kteří nechtějí do svého pečení přidávat mouku, a ti, kteří milují čokoládu. Upečte si lahodné pařížské rohlíčky, které se přímo rozplývají na jazyku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve vodní lázni smíchejte cukr s vaječnými bílky a míchejte, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne bílá hmota – potrvá to asi 10 minut. 

Poznámka: Směs nevařte, pouze zahřívejte.

2. KROK

Poté bílky s cukrem přelijte do jiné mísy a šlehejte přibližně 10 minut, dokud nevznikne tuhý sníh. Do sněhu přidejte, na dvakrát, vlašské ořechy a vše důkladně zamíchejte. 

3. KROK

Poznámka: Ořechy do sněhu vmíchávejte opatrně a nemíchejte příliš dlouho, aby sníh nespadl.

4. KROK

Hmotu vložte do trezírovacího sáčku, pomocí kterého na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte rohlíčky, které pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 5–6 minut. 

Poznámka: Po upečení budou rohlíčky křupavé, ale po přidání krému a polevy změknou.

 

5. KROK

Rohlíčky nechte vychladnout a připravte si krém. Do mísy vložte vejce, přidejte cukr a vše důkladně vyšlehejte. Následně dejte mísu do vodní lázně a zahřívejte po dobu 15 minut.

6. KROK

Po této době přelijte vaječnou směs do jiné mísy a za stálého šlehání přidejte postupně změklé máslo a kakao.

Tip: Pokud by se krém srazil, vložte jej na pár minut do teplé vody, všechny přísady se opět spojí.  

7. KROK

Jakmile do krému přidáte všechno máslo, zhoustne. Krém vložte do trezírovacího sáčku s ozdobnou hlavicí a rohlíčky jím ozdobte. Následně vložte rohlíčky do lednice a nechte je ztuhnout.

8. KROK

Zatímco rohlíčky tuhnou, připravte si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte rozdrobenou čokoládu s kokosovým olejem a vychladlé rohlíčky v ní namáčejte pouze z té strany, na které je krém. Poté, co poleva ztuhne, můžete rohlíčky podávat.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: LiViera Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů