Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové trubičky plněné krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Tvarohové trubičky plněné krémem - postup přípravy

Upečte si tvarohové trubičky a vytvořte doma útulnou atmosféru prostřednictvím jejich úžasné vůně. Jsou plné jemného krému, který potěší všechny mlsné jazýčky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo vyšlehejte s cukrem. Jakmile začne být směs nadýchaná, vešlehejte do ní vejce a poté zakysanou smetanu. Nakonec přidejte mouku s vanilkovým cukrem, kypřicím práškem do pečiva a solí. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte a mouku přidejte nadvakrát.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do sáčku a na 10 minut do lednice. Mezitím připravte náplň. V samostatné míse vyšlehejte tvaroh s moučkovým cukrem a škrobem. Poté, co se ingredience propojí, přidejte k nim vaječný bílek a vzniklou náplň vložte do cukrářského sáčku. 

3. KROK

Těsto rozdělte na 2 části. Z první z nich vyválejte plát o tloušťce 0,4 cm, z kterého vykrojte menší kruhy. Na střed každého kruhu aplikujte pruh náplně, kterou stranami těsta zakryjte. Postup opakujte také u zbytku ingrediencí.

4. KROK

Tvarohové trubičky potřete směsí rozšlehaného vaječného žloutku a mléka a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

Tip: Upečený dezert nechte vychladnout a servírujte ho posypaný moučkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: lecker mit Ann

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů