Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vaječná omeleta zapečená s plátky bagety a sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Vaječná omeleta zapečená s plátky bagety a sýrem - postup přípravy

Tak toto je tedy snídaně, jak má být. Vaječná omeleta je sice dobrá sama o sobě, ale tato je posunuta na úplně novou úroveň. Zvládnete ji připravit bez sebemenších potíží a umožní vám ideální start do nového dne.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Bageta by měla být alespoň den stará. Nakrájejte ji na cca 2 cm silné plátky. Formu na pečení či žáruvzdornou pánev vymažte kostkou másla a plátky bagety na ni poklaďte. Do větší mísy rozklepněte vejce, přidejte jogurt, sůl, kurkumu, papriku, pepř a důkladně promíchejte metličkou.

2. KROK

Sýr nastrouhejte nahrubo, směs z vajec nalijte na bagetky a zasypejte sýrem. Vložte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu 20 až 25 minut. Poté můžete servírovat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů