Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené bagety plněné mletým masem, rajčetem a sýrem

2,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zapečené bagety plněné mletým masem, rajčetem a sýrem - postup přípravy

Podmanivé křupání čerstvě rozpečené bagety, šťavnaté mleté maso, svěží rajče a neskutečně voňavý sýr. Této kombinaci nikdo neodolá. A přitom je tak jednoduchá a levná! Pokud chcete svou rodinu či přátele skutečně potěšit, připravte jim tuto pochoutku. Navzdory své snadnosti je to jeden z nejuspokojivějších pokrmů, na které můžete narazit. A to si neděláme legrací!

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Oloupejte šalotku, rozpulte ji a nakrájejte ji nejprve na půlkulaté plátky, které pak nasekejte na jemné kostičky. Na kamnech rozehřejte pánev s kouskem másla orestujte na ní šalotku dorůžova. Pak k ní přihoďte mleté maso a ihned ho vařečkou důkladně rozdělte od sebe, aby nevznikly soudržné hrudky. Nechte zprudka opéct maso ze všech stran, aby chytlo nazlátlou barvu, pak pánev zakryjte pokličkou, snižte oheň na minimum a 20 minut vařte.

2. KROK

Omyjte rajče a velmi ostrým nožem ho nakrájejte na malé kostičky. Oloupejte česnek a nasekejte ho na co nejjemnější plátky. Dvě menší nebo jednu větší jarní cibulku nakrájejte na jemná kolečka. Čerstvý kopr zbavte tuhých stonků a nasekejte ho najemno. Tuto směs zeleniny pak přihoďte do pánve. Všechno osolte a opepřete podle chuti, promíchejte a pokračujte dalších 10 minut v restování, tentokrát už bez pokličky.

3. KROK

Velkou bagetu položte na prkénko a ostrým nožem jí odkrojte vrchní část (asi třetinu výšky) a ze spodní části vydlabejte střídku. Tak vytvoříte velkou bagetovou lodičku, kterou položte úhlopříčně na čistý pečicí plech. Masovou směs odstavte z kamen a vyklopte ji do hluboké misky, kde ji nechte mírně zchladnout. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle, přihoďte ho do mísy k masu a vše promíchejte. S pomocí polévkové lžíce naplňte masovou směs do bagetové lodičky a důkladně ji upěchujte tak, aby během pečení ani později nevypadávala ven.

4. KROK

Bagetu na plechu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte ji 15 až 20 minut. Když je dopečená, rozkrájejte ji na menší proužky, které vyrovnejte na talíř a podávejte s kečupem, barbecue nebo s jinou oblíbenou omáčkou, nejlépe ze zeleniny a pálivého koření. S tou totiž tahle dobrota chutná úplně nejlépe. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů