Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vajíčková pomazánka s pažitkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Vajíčková pomazánka s pažitkou - postup přípravy

Delikátní vajíčková pomazánka s pažitkou má osvěžující chuť díky rozmanitým ingrediencím. Je ideální na pečivo ve všední den, ale také na slavnostní chlebíčky.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Uvařená vejce vložte do mixéru společně s majonézou, bílým jogurtem, hořčicí a nakrájenými okurkami. 

Poznámka: Vejce vařte 10 minut. Poté je nechte vychladnout a oloupejte je.

2. KROK

Ingredience ochuťte solí, pepřem a přidejte k nim nadrobno nakrájenou cibuli. Vše rozmixujte najemno a do vzniklé pomazánky vmíchejte nasekanou šalvěj s pažitkou. 

3. KROK

Vajíčkovou pomazánku s pažitkou servírujte s oblíbeným pečivem. 

Tip: Pomazánku můžete podávat hned. Skvěle ale chutná také zastudena. V takovém případě ji, před servírováním, vložte aspoň na 30 minut do lednice.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů