Topinky s domácí lutenicí a sýrem

i Zdroj fotografie: Ilona Šimůnková
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Topinky s domácí lutenicí a sýrem - postup přípravy

Tajemné slovo „lutenice“ je pamětníkům dobře známé, pokud jej ale vidíte poprvé, pak vězte, že se jedná o pomazánku z vařených brambor a dalších přísad, která byla populárním hospodským jídlem na počátku minulého století. O osvědčený recept na zjednodušenou domácí formu lutenice se podělila paní Ilona Šimůnková.
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je vychladnout. Slupku oloupejte, brambory nahrubo nastrouhejte, podle chuti osolte, opepřete, přidejte trochu kečupu, hořčice a špetku chilli. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte a obojí vmíchejte do bramborové směsi.

2. KROK

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje nebo sádla a opečte na něm plátky chleba po obou stranách dozlatova. Topinky natřete lutenicí, posypejte strouhaným sýrem a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 200 hlasů
Nahlásit chybu
54 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt