Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Filety z lososa ve smetanové omáčce s čerstvým špenátem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Filety z lososa ve smetanové omáčce s čerstvým špenátem - postup přípravy

Snad každý se chce někdy předvést a připravit pro rodinu luxusnější jídlo, například ke sváteční příležitosti. S tímto receptem se vám to zaručeně podaří, jelikož na přípravě filetů z lososa v lahodné smetanové omáčce není vůbec nic složitého. Výsledek však předčí všechna očekávání.

Ingredience pro:
1 porce

Losos

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Filety okořeňte solí, pepřem a zakápněte šťávou z poloviny citronu. Otočte je na druhou stranu a postup opakujte. Poté je nechejte odležet cca 15 minut. Na pánvi rozehřejte olivový olej a dejte osmažit filety. Z jedné strany smažte čtyři minuty a z té druhé dvě minuty. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a česnek nasekejte.

2. KROK

Lososa po dosmažení vyjměte z pánve a rozpalte na ní máslo. Přidejte cibulku s česnekem a smažte je minutu na středním plameni, poté je zalijte suchým vínem (lze nahradit vodou). Vařte 1 až 2 minuty, aby se odpařil alkohol. Mezitím omyjte a nakrájejte špenát na menší kousky, parmazán nastrouhejte. Zalijte obsah pánve smetanou, osolte, opepřete a přidejte nastrouhaný parmazán.

3. KROK

Jakmile se parmazán rozpustí, přidejte tymián na dochucení a vařte dvě minuty. Z citronu odkrojte pět plátků. Přidejte do omáčky špenát, promíchejte a položte do ní pět plátků citronu. Vyskládejte na ně filety a vařte další 2 minuty. Poté je polijte šťávou, zasypejte nasekanou petrželkou a můžete podávat. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů