Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Valentýnský dezert z jahod a kondenzovaného mléka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Valentýnský dezert z jahod a kondenzovaného mléka - postup přípravy

Jen tři ingredience, mixér a pár minut času vás dělí od jednoho z nejlahodnějších dezertů, jaké jste kdy měli možnost ochutnat. Svým charakterem se speciálně hodí na slavnostní stůl při oslavě svátku sv. Valentýna.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Podle návodu rozpusťte ve vodě 2 sáčky červené želatiny a nechte ji nabobtnat. Pokud jste nesehnali červenou želatinu, použijte tu klasickou a jednoduše v ní rozmíchejte pár kapek červeného potravinářského barviva, abyste získali sytě rudou barvu.

Mezitím očistěte jahody, zbavte je stopek a překrájejte je podélně napůl.

2. KROK

Ledově vychlazené kondenzované mléko nalijte do mixéru a mixujte jej asi 3 minuty, dokud nezdvojnásobí svůj objem a nezíská jemně našlehanou konzistenci. Polovinu mléka nalijte do mísy a ke druhé půlce v mixéru přilijte rozpuštěnou želatinu. Nechte směs ještě minutu mixovat a přilijte ji za stálého míchání do mísy s druhou polovinou kondenzovaného mléka.

3. KROK

Růžové kondenzované mléko přelijte do zvolené zapékací mísy nebo jiné vhodné nádoby a dejte ji do lednice na 10 minut vychladit a ztuhnout.

4. KROK

Nyní připravte i zbylý sáček želatiny a smíchejte ji s hrnkem čisté vody. Vzniklou směsí zalijte mléčnou pěnu v míse a povrch dezertu ozdobte kousky nasekaných jahod. Želatinovou vrstvu nechte ztuhnout a můžete dezert podávat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů