Vanilkové rohlíčky se sádlem - postup přípravy
Vanilkové rohlíčky jsou naprostou vánoční klasikou, existuje však na ně řada rodinných receptur. Paní Pavlína Bušová nám poskytla svůj oblíbený recept, ve kterém se do těsta dává i sádlo.
Na rohlíčky
Na obalení
Do zadělávací mísy dejte všechny suroviny na těsto, dobře promíchejte a pak těsto vyklopte na mírně pomoučněný vál, kde ho zpracujte rukama. Těsto musí být lesklé a jemné. Pak ho zabalte do fólie a dejte přes noc odpočinout do lednice.
Vyložte plech pečicím papírem. Z těsta odebírejte kousky o váze asi a g a vytvarujte z nich rohlíčky, které vyskládejte na plech. Dejte je do rozehřáté trouby na 170 °C a pečte je do růžova.
Smíchejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem. Až budou rohlíčky vlažné, obalte je v cukrové směsi a uložte je odležet, aby stihly do Vánoc změknout.