Velikonoční salátová váza s tulipány - postup přípravy
Slavnostní stůl během svátků jara si zaslouží stylové dekorace. Pokud jsou navíc jedlé a chutné, jako tato neobyčejná salátová mísa ve tvaru vázy s tulipány, vaši hosté vás zahrnou chválou a obdivnými pohledy.
Ingredience
K naplnění
Nejprve připravte nádivku do tulipánů. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a natvrdo uvařená vejce zase na hrubém. Obojí smíchejte v jedné míse spolu se dvěma až třemi polévkovými lžícemi majonézy nebo zakysané smetany. Přidejte prolisovaný česnek a pečlivě vše promíchejte.
Cherry rajčátka nařízněte křížem směrem od jedné špičky ke druhé tak, aby na jednom konci zůstala spojená. Vydlabejte vodnatý střed a rajčátka naplňte připravenou sýrovou nádivkou, kolem kterých mírně zamačkejte rajčatové „okvětní lístky“ tulipánu a úhledně je uzavřete.
Žlutou papriku rozkrojte napůl, vyjměte z ní semeník a jednu polovinu naplňte zbylou sýrovou nádivkou, která zbyla po naplnění rajčatových květů. Připravte si oválný talíř a k jednomu konci položte papriku, která symbolizuje vázu.
K vršku papriky položte pár stonků cibulové nati, jako by trčely z vázy, kolem nich pak rozložte naplněné rajčatové tulipány. Aranžmá dozdobte ještě několika stonky jarní cibulky, kolem paprikové „vázy“ položte dvě snítky petrželky a salátová mísa je hotová.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.