Cuketový salát, který si užijete během celé zimy

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Cuketový salát, který si užijete během celé zimy - postup přípravy

Úžasně barevný salát v asijském stylu si můžete připravit jen na chuť, ale stejně tak ho můžete zavařit a vychutnávat si ho během celé zimy. Skvěle se hodí jako příloha k masu, ale můžete si ho dát také samotný jako zdravou svačinu nebo večeři. Jde o skutečnou lahůdku pro chladné období, které vám dodá hodně vitamínů a díky nádherným barvám si ho vždy vychutnáte.

Z těchto surovin získáte 3 sklenice po 500 ml. Cuketu nakrájejte na velmi tenké proužky nebo nastrouhejte struhadlem, které udělá dlouhé tenké proužky. Stejně postupujte také s mrkví. Papriky také nakrájejte na dlouhé proužky. Bazalku posekejte. Vše vložte do hluboké mísy a dochuťte solí, cukrem a octem. Přidejte ostatní koření a prolisovaný česnek.

Vše zalijte horkým olejem.

Lépe se tak uvolní chuť i vůně zeleniny.

Takto marinovanou zeleninu nechte alespoň 3 hodiny odpočívat. Cuketa pustí hodně vody.




Poté dejte salát do sterilizovaných sklenic a přitlačte ho, aby se do každé sklenice vešlo co nejvíce zeleniny. Přidejte marinádu, aby byly sklenice zcela naplněné.

Sklenice zavřete sterilizovanými víčky. Vložte do vysokého hrnce vyloženého hadříkem nebo utěrkou a zavařte klasickým způsobem.

Sklenice poté vyndejte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Galerie

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 245 hlasů
Nahlásit chybu
100 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nejjednodušší jemný dezert z kondenzovaného mléka a smetany
1 hlasů
10 minut
17 minut
Hlavní chody
2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem
0 hlasů
minut
minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Podzimní jogurtová bábovka s jablky a rozinkami
1 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Jemný koláč s jablkovou náplní ochucenou skořicí a hřebíčkem
0 hlasů
40 minut
35 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty