Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Velmi chutný salát s názvem „Kuře na sněhu“

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Velmi chutný salát s názvem „Kuře na sněhu“ - postup přípravy

Chcete připravit lahodný, snadný a přitom krásný předkrm ke svátečnímu jídlu? Vyzkoušejte dnešní recept, který může vypadat netradičně, ale rozhodně chutná dobře. Navíc není složitý, takže ho zvládne úplně každý.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Marináda na cibuli

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Cibuli nakrájejte na větší kusy a dejte do mísy nebo hlubokého talíře. Přidejte ingredience na marinování, tedy cukr, ocet a horkou vodu. Promíchejte a nechte takto cibuli marinovat pod pokličkou po dobu 15-20 minut. Poté cibuli přeceďte v cedníku a počkejte, dokud marináda nevyteče.

2. KROK

Kuřecí prsa nakrájejte na krátké, silné nudličky. Smíchejte se solí, mletým černým pepřem podle chuti a sójovou omáčkou. Nechte kuře marinovat v této směsi po dobu asi 30 minut a poté kuřecí maso usmažte v pánvi na malém množství oleje, dokud nebude hotové. Maso přendejte na talíř a nechte vychladnout.

3. KROK

Mezitím si uvařte brambory ve slupce. Po uvaření je oloupejte, nakrájejte na kostičky a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu. Uvařte i vejce natvrdo, až zchladnou, oddělte žloutky a bílky.

4. KROK

Nyní můžete již salát na větší talíř poskládat. Bude vypadat trochu jinak, spíše jako zvláštní dort. Brambory nastrouhejte na velkém struhadle a dejte je doprostřed talíře nebo tácu. Rovnoměrně je rozprostřete a lehce přitlačte lžící. Posypejte je solí, mletým černým pepřem a potřete majonézou. Poté naneste hořčici.

5. KROK

Další vrstvou budou usmažená kuřecí prsa. Na ně naskládejte marinovanou cibuli. Vše potřete znovu majonézou. Nastrouhejte uvařené žloutky a rozetřete na povrch salátu. Poté naneste další vrstvu majonézy.

6. KROK

Vše posypejte nastrouhaným sýrem a znovu potřete majonézou. Nakonec zakryjte uvařenými a nastrouhanými bílky. Vložte salát do lednice na 2 hodiny a můžete podávat!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů