Velmi chutný salát s názvem „Kuře na sněhu“ - postup přípravy
Chcete připravit lahodný, snadný a přitom krásný předkrm ke svátečnímu jídlu? Vyzkoušejte dnešní recept, který může vypadat netradičně, ale rozhodně chutná dobře. Navíc není složitý, takže ho zvládne úplně každý.
Ingredience
Marináda na cibuli
Cibuli nakrájejte na větší kusy a dejte do mísy nebo hlubokého talíře. Přidejte ingredience na marinování, tedy cukr, ocet a horkou vodu. Promíchejte a nechte takto cibuli marinovat pod pokličkou po dobu 15-20 minut. Poté cibuli přeceďte v cedníku a počkejte, dokud marináda nevyteče.
Kuřecí prsa nakrájejte na krátké, silné nudličky. Smíchejte se solí, mletým černým pepřem podle chuti a sójovou omáčkou. Nechte kuře marinovat v této směsi po dobu asi 30 minut a poté kuřecí maso usmažte v pánvi na malém množství oleje, dokud nebude hotové. Maso přendejte na talíř a nechte vychladnout.
Mezitím si uvařte brambory ve slupce. Po uvaření je oloupejte, nakrájejte na kostičky a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu. Uvařte i vejce natvrdo, až zchladnou, oddělte žloutky a bílky.
Nyní můžete již salát na větší talíř poskládat. Bude vypadat trochu jinak, spíše jako zvláštní dort. Brambory nastrouhejte na velkém struhadle a dejte je doprostřed talíře nebo tácu. Rovnoměrně je rozprostřete a lehce přitlačte lžící. Posypejte je solí, mletým černým pepřem a potřete majonézou. Poté naneste hořčici.
Další vrstvou budou usmažená kuřecí prsa. Na ně naskládejte marinovanou cibuli. Vše potřete znovu majonézou. Nastrouhejte uvařené žloutky a rozetřete na povrch salátu. Poté naneste další vrstvu majonézy.