Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřový bůček po asijsku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Vepřový bůček po asijsku - postup přípravy

Vykostěný vepřový bůček si lze velmi jednoduše na větší pánvi udělat na asijský způsob se sójovou a ústřicovou omáčkou, které na pikantnosti přidá zázvor a další koření.

Ingredience pro:
1 porce

Na maso

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vepřový bůček očistěte a maso nakrájejte na kostky maximálně pět centimetrů velké. Pokud máte bůček s kostmi, bude nutné je před krájením odstranit. Rozpalte nasucho na prudkém plameni větší pánev, na kterou máte k dispozici pokličku, dejte na ni kostky bůčku a ze všech stran je osmahněte dozlatova. Pak snižte plamen a asi 10 minut je opékejte, aby maso pustilo tuk.

2. KROK

Nakrájejte si česnek na malé kostičky a cibuli na větší kousky, jarní cibulku na větší kusy a zázvor na kolečka. Maso vyndejte z pánve a většinu vysmaženého tuku slijte, nechte jen malou trošku. Na ní začnete smažit cibuli. Po dvou minutách přidejte česnek a smažte minutu opatrně na mírnějším plameni, aby vám česnek nezhořkl.

3. KROK

Na pánev vraťte maso a přidejte tři lžíce cukru a nechte cukr jednu až dvě minuty zkaramelizovat. Poté přidejte zázvor, badyán, kuličky pepře a nakrájenou jarní cibulku. Nakonec přilijte sójovou a ústřicovou omáčku.

4. KROK

Vše promíchejte a přilijte asi 300 mililitrů vody. Té by mělo být tak, aby maso bylo téměř celé ponořené. Přikryjte pokličkou a na mírném plameni vařte 40 až 60 minut, dokud nebude bůček dostatečně měkký. Pak pokličku sundejte a za občasného míchání nechte omáčku zredukovat na požadovanou hustotu. Poté servírujte se zvolenou přílohou.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů