Pečená vepřová žebírka v medové marinádě

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
120 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pečená vepřová žebírka v medové marinádě - postup přípravy

Upéci dokonalá vepřová žebírka nemusí být žádné umění, když máte ten správný recept na marinádu. Svůj osvědčený recept nám poskytla paní Hana Petrášová.
1. KROK

V míse smíchejte med, sladkou chilli omáčku, ocet, sójovou omáčku, hrubozrnnou hořčici, sůl a na menší proužky nakrájenou cibuli. Pečlivě promíchejte. Očistěte žebírka a naporcujte je na menší části. Poté je dejte do marinády, přikryjte a nechte marinovat v lednici 24 hodin.

2. KROK

Dejte směs do pekáče, případně na vyšší plech, který přikryjte alobalem, a vložte ho do předehřáté trouby na 170 °C. Maso pečte 60 minut přikryté, poté ho odkryjte, teplotu zvyšte na 180 až 190 °C a pečte zhruba další hodinu, záleží na vaší vlastnostech vaší trouby. Během druhé fáze pečení můžete žebírka ještě potřít medem.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 320 hlasů
Nahlásit chybu
101 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt