Pečená krkovice v celku s česnekem - postup přípravy
Pečená krkovice v celku je šťavnatá a doslova se rozpadá v ústech. Díky bohaté chuti koření a česneku si ji oblíbí všichni milovníci výrazných masových pokrmů.
Základ
Na potření
Maso ochuťte pepřem, solí, mletým koriandrem a lžičkou mleté sladké papriky. Zalijte ho rozpuštěným máslem a ingredience do masa důkladně zapracujte pomocí rukou.
Tip: Máslo rozpustíte během 2 minut v mikrovlnné troubě.
V masu udělejte několik otvorů a prošpikujte ho nakrájeným česnekem. Poté ho potřete olejem ze všech stran a nechte ho marinovat 60 minut.
Pekáč vyložte alobalem, který potřete trochou oleje. Maso na alobal položte, pokryjte ho trochou másla, snítkou rozmarýnu a do alobalu ho zabalte.
Krkovičku pečte v předehřáté troubě na 160–170 °C po dobu 120 minut. Poté ji odbalte, polijte výpekem a pokračujte v pečení dalších 10 minut při 180 °C.
Pečenou krkovici v celku servírujte nakrájenou na kousky s oblíbenou přílohou, jako jsou hranolky, brambory, rýže nebo zeleninový salát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hausgemacht und lecker