Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená krkovice v celku s česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 130 minut

Pečená krkovice v celku s česnekem - postup přípravy

Pečená krkovice v celku je šťavnatá a doslova se rozpadá v ústech. Díky bohaté chuti koření a česneku si ji oblíbí všichni milovníci výrazných masových pokrmů.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso ochuťte pepřem, solí, mletým koriandrem a lžičkou mleté sladké papriky. Zalijte ho rozpuštěným máslem a ingredience do masa důkladně zapracujte pomocí rukou. 

Tip: Máslo rozpustíte během 2 minut v mikrovlnné troubě.

2. KROK

V masu udělejte několik otvorů a prošpikujte ho nakrájeným česnekem. Poté ho potřete olejem ze všech stran a nechte ho marinovat 60 minut. 

3. KROK

Pekáč vyložte alobalem, který potřete trochou oleje. Maso na alobal položte, pokryjte ho trochou másla, snítkou rozmarýnu a do alobalu ho zabalte. 

4. KROK

Krkovičku pečte v předehřáté troubě na 160–170 °C po dobu 120 minut. Poté ji odbalte, polijte výpekem a pokračujte v pečení dalších 10 minut při 180 °C.

5. KROK

Pečenou krkovici v celku servírujte nakrájenou na kousky s oblíbenou přílohou, jako jsou hranolky, brambory, rýže nebo zeleninový salát.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Hausgemacht und lecker

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů