Vepřový bůček ve slaném nálevu pro všechny fanoušky masa - postup přípravy
Máte rádi klobásy nebo bůček? Připravte si ve vlastní kuchyni ekonomickou pochoutku, kterou snadno připravíte a vychutnat si ji můžete jako příjemnou svačinu. Každý milovník masa bude nadšený!
Ingredience
Kousek vepřového bůčku omyjte pod tekoucí vodou. Rozřízněte ho na polovinu a důkladně osušte papírovou utěrkou. Nožem nejdříve odstraňte nečistoty a poté rozkrájejte na kousky. Nyní si připravte lák, do kterého se následně maso naloží.
Do hrnce nalijte 1 litr vody a přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, přidejte do ní sůl, celý černý pepř a všechno velké koření, tedy bobkový list a semínka koriandru. Vše promíchejte a vařte 3-4 minuty. Zatímco se bude marináda vařit, nakrájejte si česnek na tenké plátky. Do velkých sterilizovaných sklenic přidejte vždy pár kousků česneku.
Maso vložte do zavařovacích sklenic, ale myslete na to, aby tam zůstalo dost místa na lák. Maso zalijte ještě horkou marinádou. Sklenice zakryjte víčky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Takto připravené maso dejte na 4-5 dnů do lednice. Ve slaném nálevu nechte maso po dobu 5 dnů.
Po 5 dnech sundejte víčko a vyndejte maso na talíř. Každý kousek masa důkladně osušte papírovou utěrkou. Do samostatné misky dejte sladkou (nebo pálivou) papriku, mletý koriandr, mleté bobkové listy, fenykl a vše promíchejte lžičkou. Použít můžete i další koření, které máte rádi. Každý kousek masa potřete směsí koření, zabalte do pečicího papíru a vložte do mrazáku. Po 24 hodinách je jídlo připravené k podávání.