Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné datle obalené v hořké čokoládě

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Plněné datle obalené v hořké čokoládě - postup přípravy

Vánoční cukroví lze připravit i ve zdravější verzi, příkladem mohou být mandle plněné ořechy, obalované v hořké čokoládě. Na svátečním stole se mezi tradičním cukrovím budou doslova vyjímat a zaručeně zmizí jako první.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Velké sušené královské datle zbavte stopek. Poté je postupně jednotlivě podélně nařízněte a vyjměte z nich pecky.

2. KROK

Do vypeckovaných datlí vetřete zhruba půl lžičky arašídového másla. Místo arašídového másla můžete použít například marcipán anebo jakoukoliv náplň dle vaší volby.

3. KROK

Do středu datle potřené arašídovým máslem vložte celou mandli. Datli poté uzavřete. Případnou vytékající náplň otřete.

4. KROK

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Naplněné datle v ní poté postupně pečlivě namáčejte. Datle musí být zcela obalené čokoládou.

5. KROK

Obalené datle skládejte postupně na vhodný talíř či tácek. Nechte je zcela zatuhnout v chladničce. Skladujte v temnu a chladu, aby se čokoláda nerozpouštěla.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Schnelle Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů