Vepřový španělský ptáček s anglickou slaninou a českým salámem - postup přípravy
Klasický španělský ptáček z hovězího masa je skvělý, ne každému však hovězí chutná, případně dotyčný nechce používat drahé maso jakkoliv jinak než jako steak nebo do guláše. Vyzkoušejte je ale z vepřového masa podle receptu od paní Lenky Sedláčkové, jistě budete mile překvapení.
Ingredience
Vepřovou kotletu nakrájejte na plátky, které rozklepejte, po obou stranách je osolte a opepřete a z jedné strany je natřete plnotučnou hořčicí.
Anglickou slaninu, salám a okurky pokrájejte na slabší hranolky, které po trojicích vyskládejte na plátky masa a uzavřete je do balíčku, který zajistěte nití či párátky, aby se nerozbalovaly.
(Náplň závitků si můžete přizpůsobit podle vlastní chuti, případně dle možností vaší lednice.)
V hrnci nechte rozehřát sádlo nebo olej a osmahněte na něm jemně krájenou cibuli dorůžova. Vyskládejte k ní připravené závitky, které opečte ze všech stran mírně dozlatova. Podlijte je trochou vody, přiklopte pokličkou a nechte je dusit, dokud maso úplně nezměkne.
Když jsou španělské ptáčky měkké, vyjměte je z hrnce, omáčku zaprašte trochou hladké mouky, dochuťte ji solí a pepřem a nechte ještě pár minut provařit. Ptáčky rozdělte na talíře, přelijte je omáčkou a doplňte o kopeček vařené rýže.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.