Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné papriky v rajčatovo-smetanové omáčce

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Plněné papriky v rajčatovo-smetanové omáčce - postup přípravy

Z mletého masa, mrkve a rýže můžete udělat skvělou náplň, kterou vložíte do vydlabaných paprikových lusků. Stačí je pak jen povařit v jemné omáčce.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na papriky

Na omáčku

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vydlabejte z paprik vnitřek, ale lusky nechte vcelku. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte cibuli smažit na troše oleje na pánev. Po 1 minutě přidejte mrkev a smažte další 2 minuty. Poté přidejte mleté maso a smažte 3 minuty.

2. KROK

Propláchněte rýži a dejte ji na pánev. Přidejte bobkový list, sladkou papriku, pepř, sůl a přilijte vodu. Přiveďte vše k varu a na slabém plameni vařte pod poklicí 10 minut. Pak směsí naplňte vydlabané lusky a vložte je do většího hrnce.

3. KROK

Nastrouhejte rajčata, slupky ale nepoužívejte. (Můžete je nasušit, pomlít a použít jako koření). Dejte je do rendlíku, přidejte zakysanou smetanu, sůl, cukr a vodu a vše povařte.

4. KROK

Nalijte směs do hrnce na papriky a přilijte vodu, aby byly lusky potopené. Přiklopte hrnec poklicí a vařte je na mírném plameni po dobu 30 minut. Poté můžete servírovat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Щи да Каша

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů