Vláčný borůvkový koláč s vanilkou - postup přípravy
Až ochutnáte tento vláčný borůvkový koláč, nebudete chtít jiný dezert. Je rychlý, jednoduchý a skvěle se hodí ke snídani nebo jako sladká tečka po hlavním jídle.
Základ
Na posypání
Změklé máslo vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem do nadýchané hmoty. Za stálého šlehání postupně přidávejte vejce, jedno po druhém, a poté do směsi vešlehejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku s kypřicím práškem prosejte a přidejte ji nadvakrát. Díky tomuto kroku se ingredience rychleji a lépe propojí.
Do těsta vešlehejte také citronovou šťávu. Polovinu těsta vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a posypte ho polovinou borůvek obalených ve škrobu.
Postup ještě jednou opakujte se zbytkem ingrediencí a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Tip: Vláčný borůvkový koláč servírujte posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ReniasBackwelt
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.