Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný kakaový korpus na dort

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nadýchaný kakaový korpus na dort - postup přípravy

Jakmile se naučíte připravovat tento kakaový korpus, dokážete připravit i ten nejnáročnější dezert. Je hotový za pár minut a budete potřebovat jen pár ingrediencí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Průměr korpusu 18 cm (20 / 22 cm)

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce s cukrem a špetkou soli vyšlehejte do pěny – potrvá to přibližně 6–8 minut. Přidejte směs mouky, kakaa a kukuřičného škrobu a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience předem prosejte. 

2. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého alobalem nebo pečicím papírem a korpus pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30 minut. 

3. KROK

Poznámka: Doba pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejli. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Po upečení kakaový korpus nechte 5 minut odpočívat a až pak ho vyndejte z dortového ráfku. Díky tomu si zachová svůj tvar.

Poznámka: Korpus nechte volně chladnout na chladící mřížce, aby se zespoda nezapařil.

5. KROK

Poté korpus zabalte do potravinové fólie a vložte ho na 1–2 do lednice. Díky tomu se v korpusu rovnoměrně rozloží vlhkost.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Yuliya Small

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů