Nadýchaný kakaový korpus na dort - postup přípravy
Jakmile se naučíte připravovat tento kakaový korpus, dokážete připravit i ten nejnáročnější dezert. Je hotový za pár minut a budete potřebovat jen pár ingrediencí.
Průměr korpusu 18 cm (20 / 22 cm)
Vejce s cukrem a špetkou soli vyšlehejte do pěny – potrvá to přibližně 6–8 minut. Přidejte směs mouky, kakaa a kukuřičného škrobu a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience předem prosejte.
Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého alobalem nebo pečicím papírem a korpus pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Doba pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejli. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Po upečení kakaový korpus nechte 5 minut odpočívat a až pak ho vyndejte z dortového ráfku. Díky tomu si zachová svůj tvar.
Poznámka: Korpus nechte volně chladnout na chladící mřížce, aby se zespoda nezapařil.
Poté korpus zabalte do potravinové fólie a vložte ho na 1–2 do lednice. Díky tomu se v korpusu rovnoměrně rozloží vlhkost.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yuliya Small