Vláčný ořechový perník s medem a čokoládou - postup přípravy
Ochutnejte jedinečný ořechový perník od paní Dagmar Kazdové s jemným medovým aroma. Ozdobit ho můžete lahodnou čokoládou, marmeládou nebo citronovou polevou.
Perník
Poleva
Do větší mísy nasypte mouku a cukr a přidejte kypřicí prášek do perníku. Následně na menší kousky nasekejte ořechy a přidejte je k mouce.
Do mléka přidejte med, rozmíchejte a nalijte ho do mísy s moukou. Na velmi mírném plameni rozpusťte máslo (nebo Heru), a až mírně vychladne, vmíchejte ho do těsta. Nakonec přidejte vejce a všechny ingredience důkladně promíchejte, abyste získali hladké těsto.
Těsto nalijte na plech s pečicím papírem a rovnoměrně ho rozprostřete. Perník vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte ho přibližně 25 minut, nebo dokud nezíská krásnou zlatou barvu.
Nad vodní lázní rozpusťte bílou čokoládu společně se 2 polévkovými lžícemi másla. Míchejte, dokud nevznikne hladká a tekutá poleva. Polevu ihned použijte k ozdobení vychladlého perníku a nechte ji ztuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.