Pudinkové kostky z listového těsta - postup přípravy
Pokud očekáváte příchod návštěvy a nechce se vám zdlouhavě péct, vyzkoušejte tyto pudinkové kostky z listového těsta. Jejich příprava je velmi snadná a zabere vám jen chvilku.
Na korpus
Na krém
Na dokončení
Listové těsto rozložte na pracovní plochu a pomocí rádýlka ho nakrájejte na 12 stejně velkých čtverců. Následně je přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Čtverce potřete lehce vyšlehanými bílky a posypte je cukrem. Poté je vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je 20 minut.
Upečené čtverce vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Mezitím do hrnce vlijte žloutky, přidejte k nim cukr a škrob. Směs následně dobře promíchejte.
Do jiného hrnce nalijte mléko a vařte ho po dobu 3 minut. Poté ho za stálého míchaní vlijte do směsi z vaječných žloutků. Následně ho přendejte na plotnu a směs vařte do zhoustnutí.
Do hotového pudinku vložte máslo a směs míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Následně ho přelijte na talíř, překryjte ho potravinářskou fólií, aby nevznikl škraloup a přendejte ho na 30 minut do lednice.
Smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha a poté do ní postupně zašlehejte vychlazený pudink. Vzniklý krém přendejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a nastříkejte ho na 6 čtverců.
Marmeládu taktéž přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte ji do středu krému. Poté čtverce přiklopte zbylými čtverci a posypte je moučkovým cukrem. Následně můžete kostky podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing.tv-Baking Recipes