Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vyzkoušejte netradiční sladké kuličky, které vás mile překvapí

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vyzkoušejte netradiční sladké kuličky, které vás mile překvapí - postup přípravy

Jednou za čas by každý z nás měl vyzkoušet nový a netradiční recept. Papanasi je dezert z Rumunska, který si zamilujete a při návštěvě této úžasné země byste na něj rozhodně neměli zapomenout. Jde o smažené nebo vařené kuličky, které se obvykle plní měkkým sýrem a podávají obalené v krupičném cukru nebo zakryté polevou z kyselého džemu. Ve druhém případě nebude dezert tak sladký. My se dnes ale podíváme na trochu netradiční variantu s cukrem.

Vzhledem k tomu, že Rumunsko je poměrně chudá země, a proto jsou jejich pokrmy velmi ekonomické. Papanasi není žádnou výjimkou. Potřebovat budete jen pár základních surovin, ze kterých můžete snadno a poměrně rychle vytvořit lahodný dezert, který si zamiluje celá vaše rodina. A pokud jej budete chtít připravit klasickým způsobem, můžete si samozřejmě připravit nakyslou polevu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do misky dejte měkký sýr. Přidejte k němu vejce, cukr a krupici. Tuto směs důkladně promíchejte, dokud nebude dokonale hladká. Poté si připravte hrnec s vodou a přiveďte ji k varu.

2. KROK

Nyní vás čeká trochu špinavá práce, protože musíte ze směsi ručně vytvarovat kuličky. Jakmile se voda v hrnci začne vařit, patrně do ní vložte kuličky.

3. KROK

Jakmile začnou kuličky vyplouvat na povrch, znamená to, že jsou uvařené a můžete je vyndat. Na rozpálené pánvi s olejem smažte pár minut strouhanku. Přidejte k ní cukr a pokračujte ve smažení na mírném ohni další jednu až dvě minuty.

4. KROK

Poté vše přesuňte do mísy. Jakmile vyndáte papanasi z vody, můžete je obalit v předem připravené strouhance s cukrem. Uvidíte, že se nádherně obalí a budou naprosto vynikající, příjemně sladké a velmi jemné. V ústech se přímo rozplynou a přitom nebudete mít pocit, že jsou až příliš sladké.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů