Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kosmatice aneb Smažené bezinkové květy

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kosmatice aneb Smažené bezinkové květy - postup přípravy

S kosmaticemi je to jako s olivami – buďto je milujete, anebo nesnášíte, nic mezi tím neexistuje. Vyzkoušejte je podle receptu od paní Marie Audrlické a zjistěte, na které straně barikády se nacházíte vy.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Květy bezinek posbírejte na místech daleko od silnic a chemicky ošetřených polí. Po sběru je vyklepejte od broučků, ale nemyjte je, abyste je nezbavili pylu, který je nositelem chuti a vůně.

2. KROK

Připravte si těstíčko z vajec, polohrubé mouky, špetky soli a jedlé sody a přilijte tolik smetany, abyste vytvořili řídké těsto, které připomíná těsto na palačinky.

3. KROK

Každé květenství uchopte za stopku a ponořte jej do těstíčka. Na sporáku rozpalte pánev s vyšší vrstvou rozpuštěného sádla nebo rostlinného oleje a po namočení v těstě vložte květ do rozpáleného oleje. Smažte kosmatice z obou stran dozlatova. Během smažení z nich odstřihněte stonek a po dosmažení je nechte okapat od přebytečného tuku.

4. KROK

Hotové kosmatice můžete podávat jak naslano třeba s kečupem nebo sýrem, anebo nasladko s moučkovým cukrem a skořicí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů