Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové mini koblížky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Tvarohové mini koblížky - postup přípravy

Chuť těchto tvarohových mini koblížků vám zcela jistě připomene dětství. Leckterá babička totiž svým vnoučatům pekla a třeba stále peče samé dobroty. Od koláčů, dortů, zákusků, až třeba po již zmíněné koblihy. Babičky nás zkrátka uměly a umí rozmazlit. Tento recept není nikterak složitý a za pár minut budete mít na stole voňavé, jemné, a hlavně chuťově dokonalé koblížky.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jak postupovat při přípravě tvarohových mini koblih?

Ve větší míse si nejprve vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté přidejte měkký tvaroh a vše propojte v homogenní hmotu. Nakonec přisypte jedlou sodu, špetku soli, vanilkový cukr, hladkou mouku a vlijte ocet.




Ideálně rukama vypracujte hladké nelepivé těsto, které by mělo být vláčné. Pak jej přemístěte na vál a vytvořte váleček. Ten si nařezejte nožem na několik stejně velkých dílků, z kterých tvořte malé kuličky.

Smažení a servírování tvarohových mini koblih

Připravené mini koblihy smažte ve větším množství rozpáleného slunečnicového oleje. Osmažené koblihy před konzumací odložte na savé papírové utěrky, abyste z nich ještě odsáli přebytečný tuk.

Pak servírujte posypané moučkovým cukrem. Skvěle koblihy doplní například sladká zakysaná smetana, šlehačka, nebo marmeláda. Pokud mini koblížky budete chtít vylepšit, je možné je namáčet v čokoládové polevě a plnit třeba vychladlým pudinkovým krémem. Tento dezert výborně doplní šálek oblíbené kávy, kakaa, nebo čaje. Jíst koblížky můžete jak ke snídani, tak i k svačině. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů