Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zákusek zvaný Buturuga

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zákusek zvaný Buturuga - postup přípravy

Pro mnohé zaneprázdněné hospodyňky je každý recept, který je rychlý a jednoduchý, doslova požehnáním. Jestliže tedy máte život neustále v poklusu a nestíháte, máme pro vás tip, jak i přesto potěšit vaši rodinu výtečným zákuskem, který budete mít raz dva připravený. Postup zvládne i kdejaký cukrář začátečník.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Koupené listové těsto rozviňte a pokrájejte jej ostrým nožem, nebo vykrajovátkem na pizzu na pruhy o šířce asi 1 centimetr a délce 20 až 22 centimetrů.




Pak tyto proužky položte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby asi na 10 až 13 minut při 200 stupních Celsia.

Upečené listové těsto nechte zchladnout. Mezitím se pusťte do výroby smetanového krému. Do mísy vyklopte mascarpone, či jiný smetanový sýr, přelijte kondenzovaným mlékem, přidejte změklé máslo a pomocí mixéru všechny suroviny řádně promíchejte. Na řadu přijde hořká čokoláda, kterou nastrouhejte nahrubo do krému a zapracujte metličkou. Následně si na pracovní plochu rozprostřete potravinovou fólii a pokládejte na ní jednotlivé pruhy listového těsta, pomazané smetanovým krémem.

Vrstvěte proužky těsta na sebe, udělejte zhruba dvě až tři řady. Pak potravinovou fólii uchopte do rukou a pruhy pomazaného těsta zabalte do tvaru rolády. Připravený dezert z listového těsta dejte do lednice chladit nejlépe přes noc.

Chlazený zákusek vyjměte z potravinové fólie, ozdobte drcenými oříšky (vhodné jsou vlašské, nebo lískové), nebo třeba strouhanou čokoládou. Hodí se i čerstvé ovoce dle obliby. Ideální budou například borůvky, jahody, maliny, nebo banány.

Polít dezert můžete i čokoládovou polevou, bude o to více lahodnější. Zákusek „Buturuga“ krájejte jako roládu na plátky a servírujte s šálkem oblíbené kávy, kakaa, nebo čaje. Tímto jednoduchým a chutným dezertem potěšíte celou svou rodinu, nebo třeba i přátele na návštěvě. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů