Čokoládový piškotový dort s mlékem

Dalších 7 fotografií
Dalších 7 fotografií
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
50 minut
NÁROČNOST
Snadná

Čokoládový piškotový dort s mlékem - postup přípravy

Tento úžasný recept můžete využít hned dvakrát. Udělat z něj můžete samostatný dezert, ale také dort. Od běžných sušenek se liší svou sytostí. Očekávat můžete jemný, drobivý, voňavý a velmi chutný dezert, který nebudete muset ani zapíjet, protože je vláčný. Tento piškotový dort bude zajisté oblíbený u mnoha žen v domácnosti, stejně jako u jejich dětí.

Nejdřív dejte mouku, prášek do pečiva a kakao do samostatné mísy. Vše promíchejte.




Poté do jiné mísy dejte změklé máslo a přidejte hnědý cukr s vanilkovým cukrem. Do další misky si rozklepněte všechna vejce.

Začněte těsto šlehat mixérem. Postupně přidávejte vejce, aniž byste přestali šlehat.

Jakmile získáte homogenní hmotu, připravte kávu a nechte ji vychladnout. Tu následně nalijte do připravené hmoty a osolte. Vše znovu promíchejte.

Nyní do těsta dejte polovinu moučné směsi a 80 ml studeného mléka. Pokračujte v míchání, dokud nebude těsto dokonale hladké. Poté přidejte zbytek směsi a mléka. Vše znovu promíchejte.

Výsledkem bude hladké těsto. Vezměte plech a na jeho dno dejte pečicí papír. Těsto přesuňte do formy, zarovnejte stěrkou a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů a po dobu 50 minut.

Na konci zkontrolujte špejlí, jestli už je dort hotový. Nechte ho vychladnout ve formě, poté jej ozdobte čokoládovou polevou a nasekanými ořechy.

Galerie

Dalších 7 fotografií
Dalších 7 fotografií
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 733 hlasů
Nahlásit chybu
144 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt