Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomazánka z uzeného jazyka

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Pomazánka z uzeného jazyka - postup přípravy

Vepřový jazyk je často opomíjenou surovinou, která je ale velmi chutná. Snadno z něj připravíte třeba tuto báječnou pomazánku, která se perfektně hodí k topinkám a dobře vychlazenému pivu. Recept na ni s námi sdílela paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Uzený jazyk uvařte ve vodě doměkka a poté jej rozemelte najemno, přidejte k němu dvě lžičky jemně strouhaného křenu a tři polévkové lžíce nadrobno nasekané čerstvé pažitky.

2. KROK

V jiné misce smíchejte majonézu, kečup, worcester a hořčici, přidejte k nim mletý černý pepř, sladkou a pálivou papriku a prolisované stroužky česneku. Tyto ingredience dobře promíchejte, vyklopte je do mísy s mletým jazykem a vše zpracujte na homogenní směs.

3. KROK

Výslednou pomazánku podávejte s čerstvým chlebem nebo s topinkou, posypejte nadrobno nasekanou cibulí a doplňte čerstvou nebo nakládanou zeleninou podle své chuti.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů