Zapečené bramborové krokety s mozzarellou - postup přípravy
Tento recept vám umožní připravit si hned dvě jídla, a to bezmasý hlavní chod nebo přílohu k masu. Zapečené bramborové krokety jsou křehké a mají bohatou chuť.
Základ
Na smažení
Náplň
Omáčka
Na posypání
Zdobení
Oloupané nakrájené brambory vařte v osolené vodě 20 minut. Poté je rozšťouchejte a smíchejte s vejcem, pepřem, mletou sladkou paprikou a moukou.
Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2 minuty. Přidejte k ní nadrobno nakrájenou papriku a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Do směsi vmíchejte nahrubo nastrouhanou mrkev, ingredience zamíchejte, ochuťte solí, smažte ještě 2 minuty a vmíchejte je do bramborového základu.
Z těsta odebírejte množství dvou lžic, z kterého vytvořte kuličku, do jejíhož středu vložte kostičku mozzarelly.
Tip: Pokud se těsto lepí na ruce, navlhčete je trochou vody.
Bramborové krokety smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty ze všech stran, do zlatohněda. Krokety z pánve vyjměte a vložte do ní nakrájený česnek, který smažte 30 vteřin.
Do pánve přidejte rajčatový protlak, sójovou omáčku, vodu se smetanou a směs vařte 2–3 minuty na mírném ohni. Po této době do omáčky vraťte krokety, které posypte nastrouhaným sýrem, zakryjte pokličkou a vařte 5 minut.
Po pěti minutách pokličku odstraňte, pokrm posypte mletou sladkou paprikou a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Zapečené bramborové krokety podávejte ozdobené nakrájenou jarní cibulkou.
Tip: Pokrm můžete podávat samostatně, ale také jako originální přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rezept zeit