Polévka z mletého masa

i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
200 minut
NÁROČNOST
Snadná

Polévka z mletého masa - postup přípravy

Chutná a výživná polévka může vzniknout i z mletého vepřového masa, jak nám dokázala ve svém receptu paní Jaroslava Slavíková.
1. KROK

Vepřovou plec namelte v mlýnku na maso, vložte ji do hrnce se studenou vodou, rozmělněte ji, osolte a opepřete a přiveďte k varu. Jakmile začne vřít, přidejte kousek masoxu a stáhněte žár na minimum. Takto nechte maso probublávat 3 hodiny a v průběhu vaření z hladiny sbírejte vysráženou pěnu.

2. KROK

Když je maso hotové, přidejte na kostičky či proužky nakrájenou mrkev a celer, pokrájenou jarní cibulku a hrst hrášku, případně další zeleninu, kterou máte v polévce rádi. Nechte polévku vařit, dokud zelenina nezměkne.

3. KROK

Vyklepněte do misky dvě vejce, rozšlehejte je vidličkou a za pomalého míchání je vlijte do horké polévky. Tu nakonec dochuťte podle své chuti a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 436 hlasů
Nahlásit chybu
123 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt