Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polévka z mletého masa

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 200 minut

Polévka z mletého masa - postup přípravy

Chutná a výživná polévka může vzniknout i z mletého vepřového masa, jak nám dokázala ve svém receptu paní Jaroslava Slavíková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřovou plec namelte v mlýnku na maso, vložte ji do hrnce se studenou vodou, rozmělněte ji, osolte a opepřete a přiveďte k varu. Jakmile začne vřít, přidejte kousek masoxu a stáhněte žár na minimum. Takto nechte maso probublávat 3 hodiny a v průběhu vaření z hladiny sbírejte vysráženou pěnu.

2. KROK

Když je maso hotové, přidejte na kostičky či proužky nakrájenou mrkev a celer, pokrájenou jarní cibulku a hrst hrášku, případně další zeleninu, kterou máte v polévce rádi. Nechte polévku vařit, dokud zelenina nezměkne.

3. KROK

Vyklepněte do misky dvě vejce, rozšlehejte je vidličkou a za pomalého míchání je vlijte do horké polévky. Tu nakonec dochuťte podle své chuti a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů