Zapečené kuličky z mletého masa v listovém těstě - postup přípravy
Receptů na mleté maso existuje spousta, většinou jsou ovšem již okoukané a jen tak s nimi někoho nepřekvapíte. Co se ovšem týče masových kuliček obalovaných v listovém těstíčku, s těmi už můžete člověka dostat do kolen. Navíc jsou připraveny rychle a skoro bez námahy.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, totéž proveďte i s česnekem, který je ovšem lepší prolisovat. Do mísy vložte mleté kuřecí maso. Přihoďte k němu i cibuli s česnekem na ochucení a důkladně ručně promíchejte. Poté dodejte i sůl, pepř a další koření a opět promíchejte stejným způsobem.
Ze vzniklé směsi začněte tvořit kuličky, které by se měly podobat tvarem i velikostí. Ty následně zasypejte trochou mouky a nechejte chvíli bokem. Listové těsto rozválejte, pokud jste si jej již v tomto stavu nekoupili. Nakrájejte ho na tenké plátky a vždy si vezměte jednu kuličku, kterou do plátků postupně obalíte.
Postup opakujte se všemi kuličkami a nachystejte si libovolný plech na pečení, který vyložíte pečícím papírem. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a kuličky vyskládejte na plech. V misce smíchejte jedno vejce s mlékem, rozšlehejte jej a potřete s touto směsí všechny kuličky. Poté je dejte péct na 40 minut. Následně máte hotovo, dobrou chuť!