Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové rolky se zelím a houbami

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Vepřové rolky se zelím a houbami - postup přípravy

Přemýšlíte, jakým sofistikovaným způsobem dostat do ratolestí nějaké ty vitamíny? Pak to zkuste s tímto skvělým pokrmem. Vepřové rolky se zelím a houbami budou chutnat celé vaší rodině, na to se můžete spolehnout.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si vepřovou panenku odblaňte, očistěte a pokrájejte ostrým nožem na širší pláty. Ty poklepejte paličkou na maso z obou stran. Také maso osolte a opepřete dle chuti.




V další fázi si oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Poté ji orestujte na troše slunečnicového oleje. Dále přidejte i okapané nakládané zelí a sušené houby, které jste předtím nechali namočené ve vodě asi hodinu. Můžete je rovněž pokrájet na menší kusy. Vše řádně promíchejte vařečkou a opékejte na pánvi po dobu asi deseti minut.

Nyní si k ruce vezměte opět masové plátky a naplňte je zhruba lžící připravené zelné směsi.

Nakonec dobře zarolujte, můžete zafixovat i párátkem. Také bude potřeba rolky obalit v první fázi ve strouhance a pak ve vejcích. Tento postup opakujte dvakrát.

Připravené vepřové rolky osmažte na rozpáleném slunečnicovém oleji ze všech stran dozlatova. Posléze udržujte mírnější plamen, abyste maso propekli i uvnitř. Pokrm podávejte například se šťouchanými brambory, nebo bramborovou kaší. Hodit se však budou i brambory opečené či hranolky. K porci můžete přidat i jakýkoliv zeleninový salátek nebo nakládanou zeleninu. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů