Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sibiřské bramboráky s mletým masem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Sibiřské bramboráky s mletým masem - postup přípravy

Pokud jste milovník brambor, rozhodně vyzkoušejte sibiřské bramboráky s mletým masem, které jsou velmi snadné. Doplnit je můžete svěžím zeleninovým salátem a oblíbeným dipem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Bramboráky

Mleté maso

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Mleté maso smíchejte se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Pečlivě ho promíchejte a vytvořte z něj malé placičky. Poté je přendejte na potravinářskou fólii.

2. KROK

Oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle a dochuťte je solí. Směs pečlivě promíchejte a na pánev nalijte dostatečné množství oleje.

3. KROK

Na rozpálený olej tvořte pomocí lžíce malé placičky. Poté na neosmaženou stranu bramboráků položte placky z mletého masa.

4. KROK

Bramboráky otočte a smažte je i z druhé strany do zlatova. Poté je ihned podávejte. Můžete je servírovat se zeleninovým salátem nebo oblíbeným dipem.

5. KROK

Tip: Než nastrouhané brambory osolíte, nechte je 5 minut odstát a poté z nich odstraňte přebytečnou šťávu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů