Zapečené těstoviny se špekáčky aneb „Čuňkofleky“ - postup přípravy
Zajímavou variací na šunkofleky jsou zapékané těstoviny, v nichž se místo uzeného použijí špekáčky. Recept na jídlo, které originálně nazývá „čuňkofleky“, nám poskytla paní Zdeňka Laštůvková.
Ingredience
Dejte vařit těstoviny vhodné na šunkofleky v osolené vodě a po uvaření je sceďte. Špekáčky nakrájejte na kostičky, můžete je před nakrájením i oloupat. Dejte je opéct na pánev s troškou oleje (vynikající ale bude i sádlo), dokud nezískají zlatavou barvu.
Přidejte ke špekáčkům uvařené těstoviny a vše smíchejte dohromady i s vypečeným tukem. Směs poté přendejte do zapékací formy nebo do remosky.
Rozšlehejte vejce, přidejte trochu mléka a dle chuti je osolte a opepřete. Pak jimi zalijte směs ve formě.
Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte těstoviny, dokud se nezačne dělat zlatavá kůrčička. Případně stejným způsobem použijte remosku.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.