Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapékané chlebíčky z listového těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zapékané chlebíčky z listového těsta - postup přípravy

Skvělým nápadem na dobrou svačinu nebo občerstvení na party mohou být zapékané chlebíčky z listového těsta. Jsou jednoduché na přípravu a chutí připomínají pizzu.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Pokud máte nerozválené listové těsto, rozválejte ho na obdélník, případně použijte kupovaný plát, a nakrájejte jej na menší obdélníčky o rozměrech zhruba 10×5 centimetrů.

2. KROK

Dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Rozšlehejte vejce a povrch těsta jím potřete. Pak na každý kus těsta dejte trochu kečupu a rozetřete ho.

3. KROK

Poté na ně postupně dejte na kostičky nakrájený měkký salám, nakrájený tvrdý salám či klobásu, na kostičky pokrájenou kyselou okurku a rajče. Vše zakápněte trochou majonézy a posypejte strouhaným sýrem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte chlebíčky zhruba 20 minut.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Leckere Ideen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů