Zeleninový salát s feta sýrem a cherry rajčaty - postup přípravy
Zeleninový salát s feta sýrem je osvěžující a zdravé jídlo které kombinuje bohatou chuť rozmanité zeleniny. Můžete ho podávat jako bezmasé jídlo i jako přílohu k masu.
Ingredience
Z okurek odřízněte okraje, které nebudete používat a zeleninu střídavě oloupejte tak, aby na ní vznikly světlé a tmavé pruhy. Poté okurky nakrájejte na menší kousky, které vložte do cedníku, kde je zasypte solí.
Poznámka: Okurky se solí promíchejte a nechte ke 10–15 minut odpočívat. Díky tomu zkřehnou. Poté je opláchněte studenou vodou.
Cherry rajčata nakrájejte nadrobno, červenou cibuli na proužky a papriku na menší kousky. Olivy rozkrojte na poloviny a zeleninu vložte do mísy, kde ji ochuťte oreganem, pepřem a vinným octem.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Ingredience důkladně promíchejte a zalijte je olivovým olejem. Na závěr do salátu přidejte na kostičky nakrájený sýr feta a salát ještě jednou zamíchejte.
Zeleninový salát s feta sýrem přikryjte potravinovou fólií a vložte ho na 30–60 minut do lednice.
Tip: Salát servírujte samotný, s oblíbeným pečivem nebo jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Food Wishes