Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sváteční chuťovky

Sváteční chuťovky - postup přípravy

Tápete nad tím, jako dobroty připravit pro svou rodinu a přátele, kteří k vám zavítají? Tyto recepty na dokonalé chuťovky vám vytrhnout trn z paty. Každý si mezi nimi jistě najde svého favorita. Neváhejte a pusťte se do práce, všichni budou z těchto lahůdek nadšení.

Ingredience pro:
1 porce

Šneci ze sýra a klobás

Cibulové sendviče

Vejce plněná česnekovým krémem

Krabí tyčinky plněné sýrovou směsí

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Šneci ze sýra a klobás




Klobásy i tvrdý sýr nakrájejte na tenké proužky a omotejte suroviny kolem špejle a na koncích zafixujte napíchnutím. Chuťovky pečte v troubě na plechu vystlaném pečícím papírem po dobu deseti minut při teplotě cca 180 °C. Podávejte například s kečupem, tatarskou omáčkou a čerstvou bagetkou.

Cibulové sendviče

Nejprve si jemně nasekejte oloupanou cibuli a vhoďte ji do mísy. Zde ji promíchejte spolu s vejci, hladkou moukou, oblíbeným kořením a solí. Následně si rozpalte v pánvi trochu slunečnicového oleje a na něm smažte ve směsi máčené plátky chleba dozlatova z obou stran. Před podáváním nechte chléb okapat na papírových utěrkách. Podávejte buď samotné, nebo s uzeninou a kouskem masa.

Vejce plněná česnekovým krémem

V první řadě si uvařte ve vodě vejce natvrdo. Pak je oloupejte, omyjte a překrojte na polovinu. Žloutky vyjměte a rozmačkejte v misce spolu s lisovanými stroužky česneku, zakápněte majonézou, osolte dle potřeby a přisypte i provensálské bylinky. Výsledný krém navrstvěte do cukrářského sáčku se zdobnou špičkou a směs stříkejte do vydlabaných bílků. Před podáváním vychlaďte v lednici.

Krabí tyčinky plněné sýrovou směsí

Nejprve si připravte náplň. V misce si smíchejte lisovaný česnek spolu s jemně nasekaným koprem, nahrubo nastrouhaným sýrem a zakápněte majonézou. Směsí pak plňte podélně naříznuté krabí tyčinky a zarolujte. Před servírováním dejte pokrm do lednice na hodinu chladit. Podávejte seříznuté, aby náplň vynikla. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů