Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevný krémový dort, který připravíte snadno a rychle

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Dvoubarevný krémový dort, který připravíte snadno a rychle - postup přípravy

Ideální dezert pro milovníky mléčných výrobků a sladkých dortů! Vyzkoušejte tento úžasný recept a uvidíte, že si chutné dorty můžete připravovat i u sebe doma, kdykoli na něj budete mít chuť.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Připravte si kulatou formu o průměru 18 cm, která je pro tento dezert ideální a poté se můžete pustit do přípravy těsta. Vejce a cukr vyšlehejte mixérem, dokud nezískáte nadýchanou a bělavou směs. Poté přidejte slunečnicový olej a pokračujte v míchání mixérem na nízkou rychlost. Nyní je čas na fermentovanou smetanu nebo řecký jogurt. Vše rozmixujte mixérem a nízkou rychlost, který vše dokonale promíchá, ale nepřešlehá. Nakonec přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Znovu důkladně promíchejte, aby těsto nezůstalo hrudkovité. Použít můžete metličku nebo stěrku. Nyní těsto rozdělte na dva stejné díly. Do jednoho z nich přidejte kakaový prášek a mléko. Promíchejte, dokud nebude těsto nádherně hladké. Díky tomu získáte dvoubarevné těsto, které bude ve výsledku vypadat nádherně.

2. KROK

Oba druhy těsta dejte do forem na pečení vyložených pečicím papírem (každé těsto do jiné formy). Rovnoměrně je rozložte. Vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte po dobu 20-25 minut.

3. KROK

Poté vyzkoušejte párátkem, jestli je těsto hotové. Nechte zcela vychladnout, vyjměte z formy a odřízněte vypouklý vršek. Každou část těsta rozřízněte podélně na dvě stejné části. Odříznuté vršky rozmixujte, abyste je mohli použít na ozdobu.

4. KROK

Na krém vyšlehejte smetanu na krém, přidejte moučkový cukr a zakysanou smetanu a promíchejte do hladka.

5. KROK

Nyní sestavte dort. Střídejte upečené těsto s krémem. Povrch a okraje dortu namažte také krémem.

6. KROK

Nakonec drobenkou ozdobte celý dort. Nakonec dort vložte na pár hodin do lednice, aby celý dokonale ztuhnul a stabilizoval se. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů