Německý bramborový salát - postup přípravy
Německá kuchyně nemá příliš dobrou pověst, což je často velká škoda. Příkladem je německý bramborový salát, který se od našeho sice liší, ale jedno má společné. Hned po prvním ochutnání si ho musíte zamilovat.
Ingredience
Jako první připravte brambory. Vaří se ve slupce, proto je nejprve důkladně omyjte a očistěte. Potom je vložte do osolené vody a dejte vařit. Dle velikosti brambor na 25–45 minut. Brambory přeceďte, nechte vychladnout a poté je oloupejte. Doposud je postup stejný, jako u českého salátu. Oloupané brambory začnete krájet nikoliv na kostičky, ale na menší kolečka. Ta přesuňte do mísy.
V druhé míse si připravte zálivku na německý bramborový salát. A to tak, že do ní vložte nejprve veškerý olej, následně také ocet a samozřejmě hořčice. Zálivku na salát osolte, v případě potřeby opepřete a přidejte cukr. Na závěr vše zalijte vývarem a začněte důkladně promíchávat, aby se sypké ingredience rozpustily a chutě se spojily.
Vezměte červenou cibuli a nakrájejte ji na menší kousky. Vhoďte ji do připravené zálivky. Do stejné mísy následně bude patřit také nasekaná petrželka, dle vlastní chuti. Zálivku nechte minimálně 30 minut odležet. Mezi tím si lze připravit zbývající ingredience. Oloupejte okurku a nakrájejte ji na kolečka. Stejným způsobem zpracujte také ředkvičky. Okurku a ředkvičky již přihoďte do mísy k bramborám.
Vezměte červenou cibuli a nakrájejte ji na menší kousky. Vhoďte ji do připravené zálivky. Do stejné mísy následně bude patřit také nasekaná petrželka, dle vlastní chuti. Zálivku nechte minimálně 30 minut odležet. Mezi tím si lze připravit zbývající ingredience. Oloupejte okurku a nakrájejte ji na kolečka. Stejným způsobem zpracujte také ředkvičky. Okurku a ředkvičky již přihoďte do mísy k bramborám.