Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Majonéza bez oleje s kurkumou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Majonéza bez oleje s kurkumou - postup přípravy

Majonéza bez oleje je jemná, lahodná a chutná. Můžete ji servírovat jako dip k hlavnímu chodu, pomazánku, nebo ji použít jako ochucovadlo do salátů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve vložte vejce do vody a vařte je 10 minut. Poté je vychlaďte a oloupejte. Do nádoby mixéru vlijte vychlazenou smetanu, přidejte k ní uvařená vejce a ingredience rozmixujte dohladka.

Poznámka: Aby se vejce lépe rozmixovala, nakrájejte je předem na kousky.

2. KROK

Do směsi následně přidejte nadrobno nakrájené stroužky česneku, omytou nasekanou petrželku, kurkumu, oregano a pepř se solí. Ingredience znovu důkladně rozmixujte a majonézu bez oleje můžete servírovat. 

3. KROK

Poznámka: Majonézu uchovávejte v lednici. Můžete ji podávat jako dip k hlavnímu chodu, použít ji jako dochucovadlo salátů, nebo ji servírovat s oblíbeným pečivem. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Quero Mais Receitas

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů