Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Blesková chlebová pizza z pánve

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Blesková chlebová pizza z pánve - postup přípravy

Pizza je populárním italským pokrmem, který má řadu variací. Jednou je i pizza z pánve, jejíž základem je obyčejný starý chleba. Zkuste rychlovku, která nejenom zasytí, ale překvapivě potěší svou chutí

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Vezměte starší chléb a nakrájejte ho na 4 krajíce, zhruba o velikosti jednoho centimetru. Dejte je stranou a pokračujte v přípravě. Do mísy rozklepněte pět vajec. Přidejte sůl, vezměte metličku a vajíčka důkladně rozšlehejte, dokud se bílky a žloutky dokonale nepropojí. Postupně přidávejte také mléko, které šlehejte, dokud nevznikne potřebná tekutá konzistence.

2. KROK

Do pánve nalijte trochu oleje a pomocí mašlovačky ho rozmažte po celé ploše. Následně vezměte plátek chleba, důkladně ho vymáchejte ve vaječné směsi a položte ho na pánev. Takto pokračujte se zbývajícími chleby. Snažte se o to, aby se, pokud možno dotýkaly a pokrývaly celé dno pánve. Vše následně zalijte zbytkem masové směsi a na mírném ohni opékejte po dobu asi 5 minut.

3. KROK

Když se základ pizzy opéká, vezměte sýr a strouhejte ho na jemné části struhadla. Dále si připravte další ingredience, jako šunku a rajčata. Vše nakrájejte na menší plátky. Po uplynutí pětiminutové doby obraťte chleby na pánvi. Vezměte kečup nebo rajčatový protlak a vrstvu chlebů s vajíčkem důkladně pomažte, aby se směs dostala až do krajů.

4. KROK

Na vrstvu rajčat nebo kečupu položte plátky šunky a dále pizzu obložte také rajčaty. Vše samozřejmě zasypte nastrouhaným sýrem. Nyní už pánev stačí jenom přiklopit a dusit tak dlouho, dokud se sýr dostatečně nerozpustí. V tu chvíli je blesková chlebová pizza hotová. U budoucích příprav není problém, jakkoliv improvizovat a použít další ingredience, jako je klobása, suchý salám, houby, feferonky nebo cokoliv dalšího, dle vlastních chuťových preferencí.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů