Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí karbanátky se zelím a rýží s mrkvovou omáčkou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Kuřecí karbanátky se zelím a rýží s mrkvovou omáčkou - postup přípravy

Rychlá a levná večeře. To je recept, který vám dnes přinášíme a jsme na jeho nalezení náležitě hrdí. Velmi vynalézavá a rafinovaná kombinace surovin spojuje sytost, skvělou chuť a vůni a také nutriční vyváženost tohoto pokrmu, který si nemusíte bát dopřát ani když usilujete o udržení své postavy. Kromě toho je tato dobrota velmi variabilní a velmi dobře pasuje k jakékoliv příloze. Pojďte se s námi podívat, jak jednoduchá a zábavná je její příprava.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Z hlávky zelí odstraňte svrchní listy, rozkrojte ji na čtvrtiny a ty pak nakrouhejte na malé kousky. Vložte zelí do mísy, přidejte k němu maso, uvařenou rýži, sůl a mletý černý pepř a všechno dobře promíchejte. Z této masové hmoty pak lehce namočenýma rukama odebírejte menší kousky, ze kterých vyválejte kuličky a odložte je na chvilku stranou.




Očistěte a oloupejte cibuli a nasekejte ji na jemné kostičky. Mrkev důkladně očistěte, umyjte a osušte a nastrouhejte ji na jemném struhadle.

Na kamnech rozehřejte hlubší pánev s trochou rostlinného oleje a osmažte na ní cibuli, dokud nezesklovatí. Pak přidejte také mrkev a chvilku společně restujte. K zelenině přidejte dvě polévkové lžíce rajčatové pasty a také zakysanou smetanu a jednu deci vody. Stáhněte plamen na střední úroveň a přiveďte směs k varu. Pak do vroucí směsi vyskládejte masové kuličky, přiklopte pokličkou a nechte 15 minut vařit a probublávat, dokud maso nebude hotové a mrkev se téměř nerozvaří.

V tu chvíli máte hotovo. Odstavte směs z kamen a ještě čerstvé podávejte.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů