Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané japonské buchty polité dvěma druhy čokolády

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 150 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nadýchané japonské buchty polité dvěma druhy čokolády - postup přípravy

Hlásíme se s dalším receptem na japonské pečivo, které vám svou strukturou a chutí doslova uhrane. Japonci zjevně milují buchty, které jsou pěnové až téměř molitanové, avšak přesto stále vláčné, jemné a zkrátka k nakousnutí. Tyhle tak trochu připomínají klasické české buchty, ale jenom na pohled. Jejich struktura je úplně jiná a povrch je zalitý lahodnou čokoládou. Uvidíte, že se vám budou moc líbit.

Ingredience pro:
16 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do misky nalijte mléko a dejte ho do mikrovlnné trouby zahřát tak, aby bylo teplé, ale nikoliv horké. V mléce pak rozpusťte sušené droždí, přidejte 30 gramů cukru a promíchejte. Nechejte tuto směs stát při pokojové teplotě po dobu kolem 15 minut, až se začne na jejím povrchu tvořit pěnivá čepice. Pak můžete pokračovat v práci.




Do mísy nasypejte hladkou mouku se špetkou soli, přilijte do ní směs mléka s aktivovaným droždím a uhněťte těsto.

Do těsta pak zapracujte také změklé máslo, které jste předem nechali zteplat na pokojovou teplotu. V tu chvíli byste měli získat vláčné a pružné těsto.

Z toho pak utvořte kouli, vložte ji zpátky do mísy a zakryjte ji přilnavou potravinářskou fólii. Nechte těsto na teplém místě stát zhruba hodinu, dokud dva až třikrát nezvětší svůj objem.

Poté, co těsto vykyne, vyklopte ho na pracovní plochu a rozkrájejte ho na 16 stejně velkých kousků. Z každého kousku pak vyválejte kouli. Kuličky zakryjte utěrkou a nechte 15 minut stát. Poté každou kuličku znovu rukama trochu prohněťte znovu z nich vyválejte koule.

Ty vyskládejte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a nechte dalších 30 minut kynout.

Mezitím zapněte troubu na 150 stupňů Celsia, aby se rozehřála a dejte buchty péct po dobu 17 minut.

Po dopečení buchtičky nechte v troubě, jen maličko pootevřete dvířka a nechte je zvolna vychladnout.

Ve vodní lázni pak rozpusťte oba druhy čokolády, naplňte jimi dva zdobicí sáčky na pečivo (případně stačí obyčejný igelitový pytlík s odříznutým rohem) a buchty ozdobte dlouhými pruhy čokolády.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů