Recept na lahodnou čokoládovou roládu s čokoládovou polevou - postup přípravy
Piškotová roláda, která oslavuje všechny chutě a tóny čokolády. Krém je velmi chutný a podobný čokoládové zmrzlině. Vše je navíc zalité čokoládovou polevou, takže je to skutečně sen všech milovníků čokolády. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a nebudete litovat.
Těsto
Krém
Poleva
Připravte si hlubokou mísu. Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli do husté bílé hmoty. Pro piškot je velmi důležité, abyste vejce rozšlehali důkladně. Mouku smíchejte s kakaem a prosejte do vaječné směsi s cukrem. Jemně promíchejte, aby těsto neztratilo svou vzdušnost. Těsto rovnoměrně rozetřete na pečicí papír na plechu. Ideální je standardní plech 30 x 40 cm. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 10–15 minut.
Hotový piškot srolujte do rolády, dokud je horký. Použijte k tomu pečicí papír. Zabalte roládu do kuchyňské utěrky a nechte ji takto vychladnout. Do mléka přidejte máslo, cukr a škrob. Zahřívejte, dokud směs nezhoustne. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte zcela vychladnout.
Máslo vyšlehejte při pokojové teplotě do krému. Postupně přidávejte vychladlou mléčnou hmotu. Vše by mělo mít pokojovou teplotu. Přidejte kakao a šlehejte do hladka.
Piškot namažte krémem a znovu zabalte do rolády. Vršek a boky zalijte rozpuštěnou čokoládovou polevou s máslem, kterou připravíte klasicky ve vodní lázni. Roládu vložte na jednu až dvě hodiny do lednice. Poté můžete nakrájet a podávat své rodině a hostům. Jde o dokonalý dezert ke kávě nebo ke snídani. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť s tímto dokonalým, čokoládovým dezertem!