Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený sušenkový dort s dvoubarevným krémem a čokoládovou polevou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nepečený sušenkový dort s dvoubarevným krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy

Jak málo stačí k tomu, abyste připravili opravdu vzhledný a elegantní moučník! Vezměte pár sušenek, trochu mléka, cukru, škrobu a mouky a vytvořte dokonalý dezert, který vás dostane na první ochutnání. Vypadá krásně, chutná božsky a stojí jen pár korun. Je to prostě dokonalý recept.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Tmavý krém

Světlý krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Připravte si kulatou dortovou formu s odnímatelnými bočnicemi o průměru 26 centimetrů. Po celém dně formy vyskládejte čajové sušenky tak, aby vytvořily souvislou vrstvu korpusu. Tam, kde se nevejdou celé sušenky, je vhodně seřízněte, abyste vyplnili celou plochu dna formy. Když máte hotový korpus, vyskládejte sušenky ještě po obvodu bočnic. To už by mělo být snazší. Tím vám vznikla sušenková miska, kterou nyní naplníme krémem.

2. KROK

Do kastrůlku nasypte půl hrnku cukru, přidejte tři polévkové lžíce mouky a stejné množství kukuřičného škrobu. Přisypte dvě polévkové lžíce kakaového prášku a vše zalijte mlékem. Metličkou všechny ingredience promíchejte. Postavte rendlík na sporák a na středním ohni za stálého míchání vařte směs tak dlouho, dokud nezhoustne do konzistence pudinku. Nakonec přidejte ještě kousek másla a trochu vanilkové esence, znovu promíchejte a odstavte z e sporáku. Ještě horkou směs ihned nalijte do formy obložené sušenkami a urovnejte povrch do roviny.

3. KROK

Nyní připravte světlý krém stejným způsobem, jako jste připravili tmavou směs, jen bez použití kakaového prášku. Opět krém svařte, dokud nezhoustne, vmíchejte máslo a vanilku a vlijte horký krém do formy na tmavou pudinkovou vrstvu. Opět mírným zatřesením formou urovnejte hladinu do roviny.

4. KROK

Nakonec připravte čokoládovou polevu. Do pánve vsypte cukr, kakaový prášek a škrob, promíchejte a vše zalijte hrnkem vody. Míchejte metličkou směs tak dlouho, dokud se škrob a cukr nerozpustí a opět na středním ohni svařte do zhoustnutí. Když je poleva horká, přidejte jednu polévkovou lžíci másla a nadrobno nasekanou čokoládu. Metlou míchejte tak dlouho, dokud se máslo a čokoláda nerozpustí a nevytvoří se hladká a lesklá směs. Tu pak nalijte na povrch dortu, stěrkou ji rozetřete do roviny a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Poté vložte dort alespoň na 3 hodiny do lednice ztuhnout. Sundejte dortovou formu, ozdobte povrch dortu podle své fantazie a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů